Weggooien? Mooi niet!

Repair Café Zuidlaren zet de deuren weer open!

 

Repair cafe zuidlaren logoRepair Café Zuidlaren zet de deuren weer open op
16 oktober, 6 en 20 november a.s. om de door u meegebrachte spullen te repareren.

Wanneer Uw elektrische apparaat of klein meubilair stuk is, raadpleeg dan eerst de kundige vrijwilligers van Repair Café. Zij kunnen niet alleen repareren maar u ook adviseren. Te vaak immers kopen we nieuw, terwijl het oude nog te herstellen is.

Het Repair Café is op het Werkplein van Lentis, bij de kringloopwinkel en de fietsenmakerij. Als u de hoofdroute tot het eind volgt, komt u bij ons uit.

Na onze oproep hebben zich 3 vrijwilligers gemeld die reparaties kunnen uitvoeren aan houten spullen. We zijn uiteraard erg blij met hun medewerking.

En…. natuurlijk staat ook voor geïnteresseerden de koffie/thee klaar.

Repair Café Zuidlaren gaat weer van start

 

Repair cafe zuidlaren logoOok voor de medewerkers van het Repair Café is de vakantie voorbij. Op 04 en 18 september a.s. zijn we weer geopend en gaan we op de zelfde voet verder. Tot januari 2020 zijn we op de volgende data geopend:
2 en 16 okt, 6 en 20 nov. en 4 december. Het Repair Café is van 13.00 tot 15.30 uur geopend.

Vrijwilligers gezocht
Repair Café zoekt een vrijwilliger die vaardig is met het repareren van o.a. klein meubilair. Als het Repair Café open is zijn er altijd 4 vrijwilligers aanwezig.
In gezellige sfeer worden de reparaties uitgevoerd aan o.a. elektrische apparaten, klein meubilair en klein naai- en verstelwerk. Dit tot tevredenheid van de klant die tijdens de reparatie over de schouder meekijkt om hiervan ook wat te leren.
Ben je geïnteresseerd in de vacature neem dan contact op met:
Marjon Huiting tel. 06-20498962
Wilma Wieringa tel. 0592-272525
Tot ziens in het Repair Café. 

Repair Café Zuidlaren

Op woensdag 6 en 20 maart was het Repair Café geopend. Het was gezellig druk en werden er verschillende apparaten gemaakt. Een paar ervaren naaisters hebben een paar kledingstukken hersteld. En natuurlijk werd er onder het genot van een kopje koffie/thee wat bijgepraat. Kennelijk kunnen Zuidlaarders het Repair Café ook hiervoor nu al vinden op het Lentis terrein.

Op 3 en 17 april is het Repair Café weer geopend van 13.00 trot 15.30 uur. U kunt ook rustig zo maar eens binnen lopen voor een kopje koffie/thee en een gezellig praatje.

Kamervragen ChristenUnie over Repair Café

kamervragen repair cafe zuidlarenTweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) heeft schriftelijke Kamervragen gesteld over het Repair Café. In haar vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) wijst ze op het recente rapport Circulaire economie in kaart.

Hergebruik en reparatie
Daarin concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving dat de Nederlandse overheid zich veel meer moet inspannen om het doel van een circulaire economie in 2050 te behalen. Specifiek moet volgens het PBL veel sterker worden ingezet op hergebruik en reparatie – juist in een sociale setting, zodat mensen ervaren dat circulair handelen leuk kan zijn. Het Repair Café ten voeten uit, kortom!

Dik-Faber wil van de staatssecretaris weten of ook zij vindt dat Repair Cafés deze aanknopingspunten bij uitstek in praktijk brengen. En of zij het met de ChristenUnie eens is dat Stichting Repair Café een belangrijke partner van de overheid kan zijn bij het vormgeven van de circulaire economie.

6 maart

Na de zeer succesvolle opening van het Repair Café Zuidlaren op woensdag 20 februari jl. was 6 maart de eerste middag waarop spullen konden worden gebracht om te repareren. En dat hebben we geweten! Wat was het gezellig druk! Er was een gevarieerd aanbod van defecte apparaten waarvan velen gerepareerd weer mee naar huis gingen.

repair cafe zuidlaren nieuws 001Eigenaren keken over de schouder van de vrijwilliger mee om samen het probleem op te lossen. Onder de vrijwilligers waren ook 2 ervaren naaisters, die herstelwerk hebben gedaan. Het was zo druk, dat men soms op z’n beurt moest wachten, maar gelukkig was er dan tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie, thee met een koekje.
Kortom een zeer geslaagde middag.

Op 20 maart is het Repair Café weer geopend van 13.00 tot 15.30 uur op het Lentisterrein achter de fietsenmakerij.

Repair café Zuidlaren geopend!

Op woensdag 20 februari rond de klok van 13.00 uur heeft wethouder Kraaijenbrink het Repair café Zuidlaren geopend! Na een korte toespraak en onder toeziend oog van een behoorlijk aantal medewerkers en bezoekers monteerde hij als openingshandeling een fietsbel op de fietskar van Lentis.

Hierna kon men de werkruimtes van het Repair café bekijken. Ook werden al direct een aantal spullen ter reparatie aangeboden. De poppendokter heeft een paar knuffels hersteld. En bovendien werd o.a. kleding, een naaimachine , een stofzuiger, een broodrooster met vereende krachten gerepareerd. Ook werd een antiek dienblad hersteld.
Dit alles in een erg gezellige sfeer, onder het genot van een hapje en een drankje. Kortom we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde opening van het Repair café Zuidlaren.
Op 6 en 20 maart is het Repair café weer open tussen 13.00 en 15.30 uur.

Bron: RTVdrenthe

Zuidlaren start eigen Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Of met een föhn waar de stekker af is? Of met een koffieapparaat met problemen? Of met een trui waar gaatjes in zitten, of andere kleine mankementen? Weggooien? Mooi niet!!!!!!
Je gaat er mee naar een Repair Café.

En ……..op woensdag 20 februari 2019 wordt om 13.00 uur het Repair Café Zuidlaren geopend door wethouder Kraayenbrink.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Bovendien kunnen kinderen hun poppen, steps , autootjes etc. laten repareren. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Het Repair Café Zuidlaren vindt u op het Werkplein bij de Kringloopwinkel en de fietsenmakerij op het Lentisterrein.
Op de 1e en 3e woensdagmiddag van de maand kunt U tussen 13.00 en 15.30 uur zelf of onder begeleiding van een deskundige, zoals een elektricien, een schilder, een naaister, een timmerman, kleine reparaties uitvoeren aan huishoudelijke apparaten, klein meubilair, speelgoed, kleding e.d.. Ook op kleine computerproblemen krijgt U antwoord.

Voor niets gaat de zon op, dus stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs.
Een Repair Café wil mee helpen de afvalberg te verkleinen en een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze wereld. We gooien toch al zoveel weg!!

Het Repair Café Zuidlaren is een samenwerking tussen A&R van Lentis en de federatie van de Protestantse kerken Zuidlaren - Anloo, zodat cliënten van Lentis mee kunnen werken in het Repair Café.
Naast het samen repareren, vinden we het koffie drinken en het even bijpraten minstens zo belangrijk. De koffie/thee staat klaar.
Bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.
Van de Rabo-bank in Zuidlaren en uit het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Tynaarlo hebben we een startsubsidie ontvangen.

Volgend Repair Café:

Repair Café
06 nov 2019
13:00 uur - 15:30 uur
Werkplein Lentis E25
(achter de fietsenmakerij)
Repair Café
20 nov 2019
13:00 uur - 15:30 uur
Werkplein Lentis E25
(achter de fietsenmakerij)


Copyright © 2019 Repair Café Zuidlaren | een initiatief van  A&R Lentis & PKN Anloo - Zuidlaren