Weggooien? Mooi niet!

Repair Café Zuidlaren present op kerstmarkt Lentis

 repair kerstmarkt zuidlaren 001

Repair café presenteert zich op de kerstmarkt van Lentis. Er was veel belangstelling.

Repair Café Zuidlaren, nog maar 2 keer?

 

Repair cafe zuidlaren logoJa inderdaad!

Het Repair Café Zuidlaren is dit jaar nog 2 keer geopend. Op 20 november en 4 december zijn we vanaf 13.00 uur weer aanwezig op het Werkplein van Lentis. Dus mocht u nog dit jaar iets te repareren hebben, kom dan bij ons langs. Tot nu hebben we al meer dan 150 bezoekers kunnen verwelkomen. Bijna iedereen is met gerepareerde spullen weer vertrokken.

Wist u dat we ook klein meubilair, nachtkastjes, stoelen, los gelaten lijmverbindingen, houten speelgoed, driewielers en/of rotan kinderwagentjes kunnen hertstellen. Voor het aanzetten van een steel aan een veger, bezem of ragebol kunt u natuurlijk ook bij onze specialisten terecht.

Als U de hoofdroute van het Lentisterrein tot het eind volgt, komt u vanzelf bij het Repair Café uit.
We zijn er tot 15.30 uur en de koffie/thee staat voor u klaar.

Toto ziens!
Het team van Repair Café Zuidlaren.

Kamervragen ChristenUnie over Repair Café

kamervragen repair cafe zuidlarenTweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) heeft schriftelijke Kamervragen gesteld over het Repair Café. In haar vragen aan staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) wijst ze op het recente rapport Circulaire economie in kaart.

Hergebruik en reparatie
Daarin concludeert het Planbureau voor de Leefomgeving dat de Nederlandse overheid zich veel meer moet inspannen om het doel van een circulaire economie in 2050 te behalen. Specifiek moet volgens het PBL veel sterker worden ingezet op hergebruik en reparatie – juist in een sociale setting, zodat mensen ervaren dat circulair handelen leuk kan zijn. Het Repair Café ten voeten uit, kortom!

Dik-Faber wil van de staatssecretaris weten of ook zij vindt dat Repair Cafés deze aanknopingspunten bij uitstek in praktijk brengen. En of zij het met de ChristenUnie eens is dat Stichting Repair Café een belangrijke partner van de overheid kan zijn bij het vormgeven van de circulaire economie.

6 maart

Na de zeer succesvolle opening van het Repair Café Zuidlaren op woensdag 20 februari jl. was 6 maart de eerste middag waarop spullen konden worden gebracht om te repareren. En dat hebben we geweten! Wat was het gezellig druk! Er was een gevarieerd aanbod van defecte apparaten waarvan velen gerepareerd weer mee naar huis gingen.

repair cafe zuidlaren nieuws 001Eigenaren keken over de schouder van de vrijwilliger mee om samen het probleem op te lossen. Onder de vrijwilligers waren ook 2 ervaren naaisters, die herstelwerk hebben gedaan. Het was zo druk, dat men soms op z’n beurt moest wachten, maar gelukkig was er dan tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie, thee met een koekje.
Kortom een zeer geslaagde middag.

Op 20 maart is het Repair Café weer geopend van 13.00 tot 15.30 uur op het Lentisterrein achter de fietsenmakerij.

Repair café Zuidlaren geopend!

Op woensdag 20 februari rond de klok van 13.00 uur heeft wethouder Kraaijenbrink het Repair café Zuidlaren geopend! Na een korte toespraak en onder toeziend oog van een behoorlijk aantal medewerkers en bezoekers monteerde hij als openingshandeling een fietsbel op de fietskar van Lentis.

Hierna kon men de werkruimtes van het Repair café bekijken. Ook werden al direct een aantal spullen ter reparatie aangeboden. De poppendokter heeft een paar knuffels hersteld. En bovendien werd o.a. kleding, een naaimachine , een stofzuiger, een broodrooster met vereende krachten gerepareerd. Ook werd een antiek dienblad hersteld.
Dit alles in een erg gezellige sfeer, onder het genot van een hapje en een drankje. Kortom we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde opening van het Repair café Zuidlaren.
Op 6 en 20 maart is het Repair café weer open tussen 13.00 en 15.30 uur.

Bron: RTVdrenthe

Zuidlaren start eigen Repair Café

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Of met een föhn waar de stekker af is? Of met een koffieapparaat met problemen? Of met een trui waar gaatjes in zitten, of andere kleine mankementen? Weggooien? Mooi niet!!!!!!
Je gaat er mee naar een Repair Café.

En ……..op woensdag 20 februari 2019 wordt om 13.00 uur het Repair Café Zuidlaren geopend door wethouder Kraayenbrink.
U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Bovendien kunnen kinderen hun poppen, steps , autootjes etc. laten repareren. Dit alles onder het genot van een hapje en drankje.

Het Repair Café Zuidlaren vindt u op het Werkplein bij de Kringloopwinkel en de fietsenmakerij op het Lentisterrein.
Op de 1e en 3e woensdagmiddag van de maand kunt U tussen 13.00 en 15.30 uur zelf of onder begeleiding van een deskundige, zoals een elektricien, een schilder, een naaister, een timmerman, kleine reparaties uitvoeren aan huishoudelijke apparaten, klein meubilair, speelgoed, kleding e.d.. Ook op kleine computerproblemen krijgt U antwoord.

Voor niets gaat de zon op, dus stellen we een vrijwillige bijdrage op prijs.
Een Repair Café wil mee helpen de afvalberg te verkleinen en een bijdrage leveren aan het verduurzamen van onze wereld. We gooien toch al zoveel weg!!

Het Repair Café Zuidlaren is een samenwerking tussen A&R van Lentis en de federatie van de Protestantse kerken Zuidlaren - Anloo, zodat cliënten van Lentis mee kunnen werken in het Repair Café.
Naast het samen repareren, vinden we het koffie drinken en het even bijpraten minstens zo belangrijk. De koffie/thee staat klaar.
Bovenal willen we met het Repair Café laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel gemakkelijk.
Van de Rabo-bank in Zuidlaren en uit het Leefbaarheidsfonds van de gemeente Tynaarlo hebben we een startsubsidie ontvangen.

Volgend Repair Café:

Repair Café
19 feb 2020
13:00 uur - 15:30 uur
Werkplein Lentis E25
(achter de fietsenmakerij)


Copyright © 2019 Repair Café Zuidlaren | een initiatief van  A&R Lentis & PKN Anloo - Zuidlaren